Tillberga bandy stadens roligaste lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillberga Bandy
Västerås

Figge Nilsson klar för ett år till i Tillberga!
2024-05-02 19:44

Figge Nilsson har valt att förlänga sitt kontrakt med Tillberga med ett år. Figge spelade alla 22 allsvenska matcher förra säsongen och vann den interna assistligan med 21 assist. 

 

Du har förlängt ditt kontrakt med Tillberga och blir kvar i klubben i minst ett år till. Hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt, varför föll valet på att stanna i Tillberga?

- Jag valde att stanna i Tillberga för att vi har ett bra gäng där jag trivs och tror att vi har något bra på gång inför nästa säsong.

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Förra säsongen gick inte som vi ville. Vi kom inte alls upp i nivån som vi har kapacitet till. Skulle säga att min individuella prestation hörde ihop ganska bra med lagets prestation. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

- Inför kommande säsong ska vi absolut sträva efter att komma högre upp i serien än vad vi gjorde förra säsongen och fortsätta utveckla vårt spel och spelidé. 

 

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Figge:

- Det känns riktigt bra att Figge blir kvar i minst ett år till hos oss trots uppvaktande från flera elitserieklubbar. I Figge får vi en lagspelare med bra spelförståelse och bolltrygghet. Förra året när Juhlén försvann mitt under säsongen så hamnade mycket på Figge. I år får vi in flera spelare som kan vara med och dela på ansvaret i speluppbyggnaden. 

Filip Backström klar för två nya år i Tillberga!
2024-04-28 17:45

Filip Backström har valt att förlänga sitt kontrakt med Tillberga med två år. Filip kom till klubben inför förra säsongen, från Västanfors. Han stod för 11 mål den gångna säsongen och slutade på en fjärdeplats i den interna skytteligan. 

 

Du blir kvar i Tillberga i minst två år till, hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt?

- Jag valde att förlänga med Tillberga för att jag trivs väldigt bra och det känns som vi har något bra på gång. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Förra säsongen blev inte alls som vi tänkt oss. Vi kom inte upp i den nivån vi ville, samma gäller även min individuella prestation säsongen som var. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

- Säsongen som kommer tror jag kommer bli väldigt rolig och att vi är med och tävlar högre upp i serien. 

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Backström:

- Filip kom till oss inför förra säsongen från Västanfors. En spelare som gått från hårdskjutande försvarare till en mer offensiv roll där han är mer med i spelet och får fler lägen för att nyttja sitt fina skott. Det känns bra att Filip skrivit på ett kontrakt på 2 år. Det ger både Filip och oss ett lugn och kontinuitet att jobba vidare med. 

Johan "Farre" Söderström tränar Tillberga en säsong till!
2024-04-26 17:12

Johan "Farre" Söderström har förlängt sitt kontrakt med ett år. Kommande säsong blir hans fjärde som huvudtränare i Tillberga!

I och med Farres förlängning är ledarstaben i Tillberga klar. 

Joakim Porswald - assisterande tränare

Johan Neidenmark - lagledare

Roger Abrahamsson, Alexander Abrahamsson och Krister Johnson - materialförvaltare

Mårten Engström - materialansvarig

 

Du har valt att förlänga ditt kontrakt med Tillberga en säsong, varför föll valet på att träna laget i minst en säsong till?

- Jag känner mig inte färdig med utvecklingen på laget och ser stor potential i truppen. Vi har även fått in några spännande nyförvärv och hoppas på några till. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

Säsongen som var fick vi kämpa, vi tappade många spelare inför och även vår kapten, Emil Juhlén under säsongen. Men när man summerar säsongen så tycker jag ändå vi gjorde det bra med det material vi hade. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

Säsongen som kommer blir spännande. Vi ser ut att kunna ställa ett starkt lag på pappret på isen och jag vet att vårat spel håller hög nivå. 

 

Jesper Flodströms kommentar om Farres förlängning:

- Det känns väldigt skönt att kunna presentera en förlängning av Farre. Förra säsongen blev väldigt upphackad för Johan då han fick gå in och spela större delen av matcherna och på grund av det fick han släppa en stor del av coachbiten för att kunna prestera på isen. I år ska han få all möjlighet att fokusera fullt ut på tränarbiten och ha rätt verktyg och material att jobba med.  

 

Jimmy Jansson klar för Tillberga!
2024-04-24 19:48

Tredje nyförvärvet för säsongen är klart. Jimmy Jansson är tillbaka i Tillberga efter 7 år. Jimmy kommer senast från Sirius och hans kontrakt sträcker sig över 1+1 år. 

 

Du är tillbaka i Tillberga efter flera säsonger i Elitserien. Varför föll valet på just Tillberga? 

Valet stod mellan Tillberga och Sirius. Men i och med min familjesituation var valet ganska enkelt. Jag ska snart bli pappa igen och är med och driver ett familjeföretag. 

Eftersom jag fortfarande bor i Västerås var valet på Tillberga enkelt. 

 

Beskriv dig själv som spelare? 

I Sirius spelade jag som defensiv mittfältare/ytterhalv. Jag är en spelare som gillar att göra mina medspelare bättre. En bra passningsklubba och lite humör. 

 

Vad är skillnaderna på de Tillberga du lämna och de Tillberga du kommer till? 

Sist jag var i Tillberga spelade vi i Elitserien och nu är det Allsvenskan. Det är väl största skillnaden. Annars vet jag inte riktigt vad för Tillberga det är jag kommer till. Ett mycket yngre lag men det blir bra!

 

Vad har du för tankar och målsättning inför säsongen? 

Jag är förväntansfull. Det ska bli roligt att spela i TB igen. Målsättningen som lag är att hamna högre upp i tabellen än vad Tillberga gjorde förra säsongen. 

 

Det ryktas om att din övergång till Tillberga generar i en comeback på ledarsidan, stämmer det? 

Ja det stämmer! Danne "soda" Öberg är väldigt sugen på att återuppta karriären som materialförvaltare. Vi jobbar på samma jobb och han har gått med på att byta tjänst för att ha mer tid för bandy så det lutar åt de!

 

Jesper Flodströms kommentar om Jansson: 

Med Jimmy får vi in elitserierutin som vi tidigare saknat. En äldre spelare som kan vara med och visa och lära de yngre spelarna. Han är en bolltrygg spelare som gör andra spelare bra men som själv kan gå på egna genombrott. Det är en spetsvärvning så vi kan ta högre kliv i tabellen i år och bli ett topplag igen. 

Filip Lindqvist klar för Tillberga!
2024-04-21 14:40

Tillberga har gjort klart med sitt andra nyförvärv för säsongen. Filip Lindqvist, senast från Sandviken har skrivit på för 1+1 år. 

 

Ditt första seniorkontrakt har du valt att skriva med Tillberga. Varför föll valet på just TB och vad kan de göra för din framtida bandykarriär?

- Jag valde att gå till Tillberga då jag vet att det är en bra förening som jag tror jag kan utvecklas i. Att gå till Tillberga blev ett klart val för mig eftersom allt klaffar väldigt bra och har alla möjligheter till att kunna utvecklas och bli en ännu bättre målvakt. 

 

Beskriv dig själv som spelare, dina styrkor som målvakt? 

- Jag är en stabil målvakt som gillar att sätta igång snabba utkast som ger farliga chanser offensivt. Jag vill vara lagets trygga punkt och finnas där för laget i tuffa perioder och vinna matcher. 

 

Det blir din första säsong som senior, berätta lite om din juniorkarriär. Vart har du spelat och hur har det varit?

- Jag är fostrad bandymålvakt i Gustavsberg men har under de senaste åren spelat i Sandviken och även gått bandygymnasiet där. Har flera landslagsmeriter som jag tränat väldigt hårt för och kommer fortsätta göra för att nå ännu fler framgångar i min karriär. 

 

Hur går tankarna inför säsongen som väntar. Vad har du för målsättning med säsongen?

- Målsättningen inför kommande säsong är att komma mycket högre upp i tabellen än vad Tillberga gjorde föregående säsong. Min ambition är samma som min senaste säsong i Sandviken, att släppa in minst mål i serien. 

 

Jesper Flodströms kommentar om Lindqvist: 

Här får vi in en ung lovande målvakt med landslagsmeriter. Alla jag pratat med om Filip under de senaste veckorna, vare sig det är med- eller motspelare, gamla som nya tränare, så ger de samma bild av Filip. Att han är en seriös och målmedveten målvakt med ett tydligt mål vart han vill som bandyspelare. Det känns riktigt roligt att han kommer hit till oss i Tillberga för att fortsätta sin utveckling.

 

Medlems och ledarappen till vår nya hemsida
2024-04-18 07:44
Ledar resp medlemsappen i sportadmin.

 

Medlems och ledarappen till sportadmin nedladdas via Google play eller appstore.

Installera appen/apparna och logga in med den epost du tidigare använt till laget.se

(gamla hemsidan). Stöter du på problem kontakta någon av ledarna i ditt lag men börja genom att titta på filmen/filmerna via länkarna här nere.

 

Här nedan finns video på hur man hanterar apparna. Klicka länken

 

 

SPORTADMIN MEDLEMSAPPEN

 

Håll koll på lagets och klubbens nyheter och kommande träningar och matcher

 

Medlemsappen: Medlemsapp

 

 

SPORTADMIN LEDARAPPEN

 

Lägg upp lagets träningar och matcher. Lägg till medlem.

Kalla spelare och ledare och föräldrar.

Rapportera närvaro

 

Ledarapp: Ledarappen

Köp dina biljetter här
Nyheter från våra lag
U12-13, 28/04 22:12 
Styrelse, 21/03 15:34 
Klubbsidan, 21/03 15:27 
Börja spela bandy, 18/03 20:06 
A-lag, 18/03 19:58 
U16, 18/03 19:43 
 
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer