Tillberga bandy stadens roligaste lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillberga Bandy
Västerås

Teodor Tikkanen klar för Tillberga!
2024-04-14 19:40

Säsongens första nyförvärv är klart. Teodor Tikkanen senast från IFK Helsingfors har skrivit på ett 1+1 års kontrakt. 

 

Du har valt att fortsätta din bandykarriär i Tillberga, varför föll valet på just TB?

- Jag har haft en intressant och lärorik säsong med IFK Helsingfors i finska Bandyliiga. Det är ett bra gäng där i Helsingfors. Nu ska jag börja studera och då känns det bra att komma hem till Västerås och spela bandy. Jag vet att Tillberga har ett bra gäng spelare och bra ledare.

Dessutom känner jag några och har tidigare spelat i juniorlagen tillsammans med dem. Det ska också bli roligt att komma igång med träningarna och att få träna och spela inomhus på bra is igen. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar och vad har du för målsättning med din första säsong i klubben?

- Målsättningen blir att utvecklas ytterligare som spelare och ta en plats i laget. Sedan hoppas man att TB utvecklas och gör en bättre säsong än senast. 

 

Jesper Flodströms kommentar om nyförvärvet Tikkanen: 

- En spännande spelare som förra säsongen spelade i finska ligan. Utsågs 2023 till P19 VMs bästa försvarare. Så jag ser fram emot att se Teodor fortsätta att ta kliv och utvecklas i sitt bandyspel här hos oss. 


Nyhetsarkiv
 
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer