Tillberga bandy stadens roligaste lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillberga Bandy
Västerås

Filip Lindqvist klar för Tillberga!
2024-04-21 14:40

Tillberga har gjort klart med sitt andra nyförvärv för säsongen. Filip Lindqvist, senast från Sandviken har skrivit på för 1+1 år. 

 

Ditt första seniorkontrakt har du valt att skriva med Tillberga. Varför föll valet på just TB och vad kan de göra för din framtida bandykarriär?

- Jag valde att gå till Tillberga då jag vet att det är en bra förening som jag tror jag kan utvecklas i. Att gå till Tillberga blev ett klart val för mig eftersom allt klaffar väldigt bra och har alla möjligheter till att kunna utvecklas och bli en ännu bättre målvakt. 

 

Beskriv dig själv som spelare, dina styrkor som målvakt? 

- Jag är en stabil målvakt som gillar att sätta igång snabba utkast som ger farliga chanser offensivt. Jag vill vara lagets trygga punkt och finnas där för laget i tuffa perioder och vinna matcher. 

 

Det blir din första säsong som senior, berätta lite om din juniorkarriär. Vart har du spelat och hur har det varit?

- Jag är fostrad bandymålvakt i Gustavsberg men har under de senaste åren spelat i Sandviken och även gått bandygymnasiet där. Har flera landslagsmeriter som jag tränat väldigt hårt för och kommer fortsätta göra för att nå ännu fler framgångar i min karriär. 

 

Hur går tankarna inför säsongen som väntar. Vad har du för målsättning med säsongen?

- Målsättningen inför kommande säsong är att komma mycket högre upp i tabellen än vad Tillberga gjorde föregående säsong. Min ambition är samma som min senaste säsong i Sandviken, att släppa in minst mål i serien. 

 

Jesper Flodströms kommentar om Lindqvist: 

Här får vi in en ung lovande målvakt med landslagsmeriter. Alla jag pratat med om Filip under de senaste veckorna, vare sig det är med- eller motspelare, gamla som nya tränare, så ger de samma bild av Filip. Att han är en seriös och målmedveten målvakt med ett tydligt mål vart han vill som bandyspelare. Det känns riktigt roligt att han kommer hit till oss i Tillberga för att fortsätta sin utveckling.

 

Medlems och ledarappen till vår nya hemsida
2024-04-18 07:44
Ledar resp medlemsappen i sportadmin.

 

Medlems och ledarappen till sportadmin nedladdas via Google play eller appstore.

Installera appen/apparna och logga in med den epost du tidigare använt till laget.se

(gamla hemsidan). Stöter du på problem kontakta någon av ledarna i ditt lag men börja genom att titta på filmen/filmerna via länkarna här nere.

 

Här nedan finns video på hur man hanterar apparna. Klicka länken

 

 

SPORTADMIN MEDLEMSAPPEN

 

Håll koll på lagets och klubbens nyheter och kommande träningar och matcher

 

Medlemsappen: Medlemsapp

 

 

SPORTADMIN LEDARAPPEN

 

Lägg upp lagets träningar och matcher. Lägg till medlem.

Kalla spelare och ledare och föräldrar.

Rapportera närvaro

 

Ledarapp: Ledarappen

Teodor Tikkanen klar för Tillberga!
2024-04-14 19:40

Säsongens första nyförvärv är klart. Teodor Tikkanen senast från IFK Helsingfors har skrivit på ett 1+1 års kontrakt. 

 

Du har valt att fortsätta din bandykarriär i Tillberga, varför föll valet på just TB?

- Jag har haft en intressant och lärorik säsong med IFK Helsingfors i finska Bandyliiga. Det är ett bra gäng där i Helsingfors. Nu ska jag börja studera och då känns det bra att komma hem till Västerås och spela bandy. Jag vet att Tillberga har ett bra gäng spelare och bra ledare.

Dessutom känner jag några och har tidigare spelat i juniorlagen tillsammans med dem. Det ska också bli roligt att komma igång med träningarna och att få träna och spela inomhus på bra is igen. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar och vad har du för målsättning med din första säsong i klubben?

- Målsättningen blir att utvecklas ytterligare som spelare och ta en plats i laget. Sedan hoppas man att TB utvecklas och gör en bättre säsong än senast. 

 

Jesper Flodströms kommentar om nyförvärvet Tikkanen: 

- En spännande spelare som förra säsongen spelade i finska ligan. Utsågs 2023 till P19 VMs bästa försvarare. Så jag ser fram emot att se Teodor fortsätta att ta kliv och utvecklas i sitt bandyspel här hos oss. 

Jonathan Skärås klar för en till säsong!
2024-04-12 17:41

Lagbygget inför kommande säsong fortsätter. Nästa spelare att förlänga sitt kontrakt är Jonathan Skärås. Hans nya kontrakt gäller ett år.

 

Du blir kvar i Tillberga i minst ett år till, hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt?

- Jag valde att förlänga med Tillberga för jag trivs i föreningen och vi har ett riktigt bra gäng med spelare och ledare. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Säsongen som var, var lite rörig och lite nya unga spelare in i laget. Lite nytt för alla, alla hade inte spelat med varandra innan. För egen del så ser jag det inte som en bra säsong. Mycket sjukdomar osv. Kan bli bättre! 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar och hur ser målsättningen ut?

- Tror säsongen som kommer bli rolig. Vi är lite mer samspelta nu än innan. Ser fram emot kommande säsong. 

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Skärås:

- Det är gött att vi får en till säsong tillsammans med Skärås! Det är en bolltrygg spelare som gillar att utmana sin försvarare med sina aviga finter och fina skridskoåkning. 

Arvid Carlsson förlänger sitt kontrakt.
2024-04-10 18:36

Arvid Carlsson kom till Tillberga förra året från Västanfors. Han var med och spelade sex Allsvenska matcher den gångna säsongen och har nu förlängt sitt kontrakt med 1+1 år. 

 

Du blir kvar i Tillberga i minst ett år till, hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt?

- Jag har valt att förlänga mitt kontrakt för jag vet vad laget kan uppnå även om vi hade en tuff säsong förra året. Det är bra killar och tränare i laget. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Säsongen som var började jag precis som laget bra. Sen blev det sämre allt efter säsongen gick. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar både för laget och för dig individuellt?

- Till nästa säsong vill jag bidra med mer till laget och se till att vi är på den övre halvan av serien för så bra lag har vi!

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Arvid: 

- Arvid kom till oss från Västanfors inför förra säsongen. En rejäl back som inte kliver undan i duellspelet. Lyhörd och träningsvillig. Så jag är övertygad om att han kommer fortsätta ta kliv och utvecklas som bandyspelare under kommande säsong. 

Anton Sjödahl klar för ett år till i Tillberga!
2024-03-30 15:39

Anton Sjödahl har förlängt sitt kontrakt och blir kvar i klubben i minst ett år till!

Du blir kvar i Tillberga i minst ett år till, hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt?
-Det känns väldigt bra att ha förlängt kontraktet. Det var inga konstigheter alls att fortsätta i just Tillberga.

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?
-Förra säsongen var inte alls en bra säsong. Både som lag och individuellt gick det ganska dåligt. Man är väldigt revanchsugen till kommande säsong med tanke på hur förra såg ut.

Hur går tankarna kring säsongen som väntar och hur ser målsättningen ut?
-Jag har bara bra tankar inför kommande säsong. Det är svårt att säga nu vad målsättningen är. Det är långt till säsongen drar igång och svårt att säga något nu innan vi vet vilket lag vi har. Men vi ska absolut sikta på den övre halvan av serien.

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Sjödahl:
-Jag är tacksam att Anton valt att köra på ett år till! Här får vi en bolltrygg spelare med rutin som bidrar med stabilitet i försvaret. Men som även deltar i det offensiva genom att utmana motståndarna med sina raider och dallsfinter.

Köp dina biljetter här
Nyheter från våra lag
Styrelse, 21/03 15:34 
Klubbsidan, 21/03 15:27 
Börja spela bandy, 18/03 20:06 
A-lag, 18/03 19:58 
U16, 18/03 19:43 
Skärås cup, 18/03 18:27 
 
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer