Tillberga bandy stadens roligaste lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillberga Bandy
Västerås

Liam Burberry-Gahm aktiverar sitt plus år!
2024-06-10 17:02

Förra året skrev Liam Burberry-Gahm på för 1+1 år. Han vaktade målet i 19 av matcherna förra säsongen och stod för 3 assist. Nu står det klart att Liam aktiverar sitt plus år och kommer att spela för Tillberga även kommande säsong. 

 

Du har aktiverat ditt plus år med Tillberga och blir kvar i klubben i minst ett år till. Hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt, varför föll valet på att stanna i Tillberga?

- Anledningen till att vara kvar är att det finns en sån stark laganda i laget och att det känns som vi kan komma långt nästa år! Sen har man bra träningsförutsättningar här i stan också. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Det kändes som att vi hade svårt att få ihop det lite överallt förra året. Vi hade ett mycket ungt lag och saknade ibland lite vägledning. Men vi gjorde mycket bra saker och stod upp bra mot toppen i serien. Det är något som jag tror vi kommer få stor användning av i vinter. 

Individuellt sett är jag ganska glad över mina prestationer. Det känns bra att spela kvar och är väldigt taggad på nästa säsong. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

- Jag har en bra känsla inför säsongen som kommer. Tycker vi fått ett slagkraftigt lag som har mycket erfarenhet även fast det är relativt ungt. 

Själv ska jag se till att vara ännu bättre och komma upp på en bra nivå där man kan bidra med så mycket som möjligt. 

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Liam: 

- Vi har gemensamt valt att aktivera Liams plus år i kontraktet. Nu ser vi fram emot att fortsätta utveckla Liam i sitt målvaktsspel och hoppas han tar nya kliv under nästa säsong där han kommer bilda målvaktspar med Filip Lindkvist. 

Anton Hellmyrs förlänger sitt kontrakt med Tillberga!
2024-05-10 18:10

Lagbygget inför kommande säsong fortsätter. Nästa spelare att förlänga sitt kontrakt med Tillberga är Anton Hellmyrs. Hans nya kontrakt sträcker sig över 1+1 år!

 

Du har förlängt ditt kontrakt med Tillberga och blir kvar i klubben i minst ett år till. Hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt, varför föll valet på att stanna i Tillberga?

- Jag har valt att förlänga mitt kontrakt med Tillberga för att jag trivs väldigt bra i laget. Det är ett väldigt bra gäng och en härlig stämning. Så det känns kul att fortsätta här. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Förra säsongen gick ju såklart inte alls som vi hade tänkt oss på förhand. Vi kom inte alls upp i den nivå som vi vet att vi har i oss, både som lag men även individuellt. Men det var ändå starkt att ta dom poängen som krävdes i slutet, med tanke på situationen vi hade satt oss i. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

- Nästa säsong så tror jag på att vi kommer göra en betydligt bättre säsong. Vi ska fortsätta bygga vidare på vår spelidé. Då tror jag att vi kommer att vinna många matcher i vinter!

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Hellmyrs:

- Efter en del funderande och intresse från Elitserien att ta ställning till, så har Anton nu bestämt sig för att skriva på ett nytt kontrakt med oss. Det känns riktigt bra att få behålla Anton. Han är en stor och stark spelare som kan användas som både ytterhalv och anfallare. Anton har tagit kliv framåt i sin utveckling under varje säsong så det blir spännande att få fortsätta följa hans utveckling på nära håll. 

Melker Westman klar för Tillberga!
2024-05-06 19:26

Melker Westman är tillbaka i Tillberga efter två säsonger i Motala. Hans nya kontrakt sträcker sig över 1+1 år. 

 

Du är tillbaka i Tillberga efter två säsonger i Motala. Varför föll valet på just Tillberga? 

- Jag hade flera anbud från andra elitserieklubbar men valet var ganska självklart att det skulle bli Tillberga. Det är ett väldigt bra gäng. Jag känner alla och trivs bra i klubben. 

Jag kommer väldigt bra överrens med Farre som tränar. Han tror mycket på mig och vill utveckla mig och alla andra killar i laget. 

Tillberga har något intressant på gång inför kommande säsong och kommer förhoppningsvis vinna lite matcher. Vilket varken vi i Motala eller Tillberga var bortskämda med förra säsongen. 

 

Det blev två säsonger i Elitserien med Motala. Hur har de två åren varit för dig som spelare? 

- Jag har haft två bra säsonger i Motala. Jag flyttade dit för att få elitseriespel och har spelat alla matcher som varit. Förra året hade jag en liten större roll i laget än mitt första år. Det utvecklade mig som spelare och har gjort mig bättre och jag har etablerat mig mer. 

 

Det var som sagt två år sedan du spelade i Tillberga sist, vad är skillnaden på laget från då och nu?

- Det är många spelare kvar i laget nu som spelade när jag var här sist. Alla har utvecklats mer. När jag var här sist hade vi unga och lovande spelare. Nu har det blivit mer rutinerade. 

 

Vad har du för tankar och målsättning inför säsongen? 

- Det är fantastiskt kul att vara här igen och spela för Tillberga. Förväntningarna inför säsongen är att vi som lag ska vinna så många matcher som möjligt och vara så högt upp i tabellen som vi kan. 

 

Jesper Flodströms kommentar om Westman: 

- Det känns fantastiskt bra att vi har kunnat landa en till spelare från Elitserien. Melker har vi följt sedan han lämnade för Motala och såklart har vi haft en förhoppning om att få se han spela i svart igen. Med Melker får vi en otroligt spelskicklig mittfältare med bra fart på skidskorna som kommer ge oss fler nivåer i anfallsspelet. 

Figge Nilsson klar för ett år till i Tillberga!
2024-05-02 19:44

Figge Nilsson har valt att förlänga sitt kontrakt med Tillberga med ett år. Figge spelade alla 22 allsvenska matcher förra säsongen och vann den interna assistligan med 21 assist. 

 

Du har förlängt ditt kontrakt med Tillberga och blir kvar i klubben i minst ett år till. Hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt, varför föll valet på att stanna i Tillberga?

- Jag valde att stanna i Tillberga för att vi har ett bra gäng där jag trivs och tror att vi har något bra på gång inför nästa säsong.

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Förra säsongen gick inte som vi ville. Vi kom inte alls upp i nivån som vi har kapacitet till. Skulle säga att min individuella prestation hörde ihop ganska bra med lagets prestation. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

- Inför kommande säsong ska vi absolut sträva efter att komma högre upp i serien än vad vi gjorde förra säsongen och fortsätta utveckla vårt spel och spelidé. 

 

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Figge:

- Det känns riktigt bra att Figge blir kvar i minst ett år till hos oss trots uppvaktande från flera elitserieklubbar. I Figge får vi en lagspelare med bra spelförståelse och bolltrygghet. Förra året när Juhlén försvann mitt under säsongen så hamnade mycket på Figge. I år får vi in flera spelare som kan vara med och dela på ansvaret i speluppbyggnaden. 

Filip Backström klar för två nya år i Tillberga!
2024-04-28 17:45

Filip Backström har valt att förlänga sitt kontrakt med Tillberga med två år. Filip kom till klubben inför förra säsongen, från Västanfors. Han stod för 11 mål den gångna säsongen och slutade på en fjärdeplats i den interna skytteligan. 

 

Du blir kvar i Tillberga i minst två år till, hur går tankarna kring ditt förlängda kontrakt?

- Jag valde att förlänga med Tillberga för att jag trivs väldigt bra och det känns som vi har något bra på gång. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

- Förra säsongen blev inte alls som vi tänkt oss. Vi kom inte upp i den nivån vi ville, samma gäller även min individuella prestation säsongen som var. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

- Säsongen som kommer tror jag kommer bli väldigt rolig och att vi är med och tävlar högre upp i serien. 

 

Jesper Flodströms kommentar om förlängningen med Backström:

- Filip kom till oss inför förra säsongen från Västanfors. En spelare som gått från hårdskjutande försvarare till en mer offensiv roll där han är mer med i spelet och får fler lägen för att nyttja sitt fina skott. Det känns bra att Filip skrivit på ett kontrakt på 2 år. Det ger både Filip och oss ett lugn och kontinuitet att jobba vidare med. 

Johan "Farre" Söderström tränar Tillberga en säsong till!
2024-04-26 17:12

Johan "Farre" Söderström har förlängt sitt kontrakt med ett år. Kommande säsong blir hans fjärde som huvudtränare i Tillberga!

I och med Farres förlängning är ledarstaben i Tillberga klar. 

Joakim Porswald - assisterande tränare

Johan Neidenmark - lagledare

Roger Abrahamsson, Alexander Abrahamsson och Krister Johnson - materialförvaltare

Mårten Engström - materialansvarig

 

Du har valt att förlänga ditt kontrakt med Tillberga en säsong, varför föll valet på att träna laget i minst en säsong till?

- Jag känner mig inte färdig med utvecklingen på laget och ser stor potential i truppen. Vi har även fått in några spännande nyförvärv och hoppas på några till. 

 

Förra säsongen blev inte alls lyckad och ni slutade på en tolfte plats och undvek negativt kval i sista matchen, hur går tankarna kring säsongen som var?

Säsongen som var fick vi kämpa, vi tappade många spelare inför och även vår kapten, Emil Juhlén under säsongen. Men när man summerar säsongen så tycker jag ändå vi gjorde det bra med det material vi hade. 

 

Hur går tankarna kring säsongen som väntar?

Säsongen som kommer blir spännande. Vi ser ut att kunna ställa ett starkt lag på pappret på isen och jag vet att vårat spel håller hög nivå. 

 

Jesper Flodströms kommentar om Farres förlängning:

- Det känns väldigt skönt att kunna presentera en förlängning av Farre. Förra säsongen blev väldigt upphackad för Johan då han fick gå in och spela större delen av matcherna och på grund av det fick han släppa en stor del av coachbiten för att kunna prestera på isen. I år ska han få all möjlighet att fokusera fullt ut på tränarbiten och ha rätt verktyg och material att jobba med.  

 

Köp dina biljetter här
Nyheter från våra lag
U12-13, 28/04 22:12 
Styrelse, 21/03 15:34 
Klubbsidan, 21/03 15:27 
Börja spela bandy, 18/03 20:06 
A-lag, 18/03 19:58 
U16, 18/03 19:43 
 
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer