Tillberga bandy stadens roligaste lag
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Tillberga Bandy
Västerås

Jimmy Jansson klar för Tillberga!
2024-04-24 19:48

Tredje nyförvärvet för säsongen är klart. Jimmy Jansson är tillbaka i Tillberga efter 7 år. Jimmy kommer senast från Sirius och hans kontrakt sträcker sig över 1+1 år. 

 

Du är tillbaka i Tillberga efter flera säsonger i Elitserien. Varför föll valet på just Tillberga? 

Valet stod mellan Tillberga och Sirius. Men i och med min familjesituation var valet ganska enkelt. Jag ska snart bli pappa igen och är med och driver ett familjeföretag. 

Eftersom jag fortfarande bor i Västerås var valet på Tillberga enkelt. 

 

Beskriv dig själv som spelare? 

I Sirius spelade jag som defensiv mittfältare/ytterhalv. Jag är en spelare som gillar att göra mina medspelare bättre. En bra passningsklubba och lite humör. 

 

Vad är skillnaderna på de Tillberga du lämna och de Tillberga du kommer till? 

Sist jag var i Tillberga spelade vi i Elitserien och nu är det Allsvenskan. Det är väl största skillnaden. Annars vet jag inte riktigt vad för Tillberga det är jag kommer till. Ett mycket yngre lag men det blir bra!

 

Vad har du för tankar och målsättning inför säsongen? 

Jag är förväntansfull. Det ska bli roligt att spela i TB igen. Målsättningen som lag är att hamna högre upp i tabellen än vad Tillberga gjorde förra säsongen. 

 

Det ryktas om att din övergång till Tillberga generar i en comeback på ledarsidan, stämmer det? 

Ja det stämmer! Danne "soda" Öberg är väldigt sugen på att återuppta karriären som materialförvaltare. Vi jobbar på samma jobb och han har gått med på att byta tjänst för att ha mer tid för bandy så det lutar åt de!

 

Jesper Flodströms kommentar om Jansson: 

Med Jimmy får vi in elitserierutin som vi tidigare saknat. En äldre spelare som kan vara med och visa och lära de yngre spelarna. Han är en bolltrygg spelare som gör andra spelare bra men som själv kan gå på egna genombrott. Det är en spetsvärvning så vi kan ta högre kliv i tabellen i år och bli ett topplag igen. 


Nyhetsarkiv
 
Följ oss på sociala medier
Våra sponsorer